Parker i Skövde

Skövde, precis som många andra städer, erbjuder flera grönområden där dess medborgare kan slappna av och komma bort från stadens gråa sten och betong. Ett av dessa grönområden är Garpaparken, som verkligen är en grön oas mitt i staden, då den ligger centralt på bara fem minuters promenadavstånd från centrum. Garpaparken är ett populärt picknickmål i Skövde, och på de gröna gräsmattorna finns träd som ger skugga åt de som vill slå sig ned i gräset. I parken finns också en damm som kantas av bänkar, så att man kan slå sig ned och slappna av en stund på väg till jobbet eller under lunchrasten.

En bit utanför staden hittar man Blängsmossens naturreservat, som är en perfekt utflykt för den som vill ta lite längre promenader i naturen och verkligen koppla av i naturens lugn. Här finns vandringsleder om sommaren och skidspår om vintern, vilket gör att man kan njuta av detta stadsnära naturreservat året runt.

Om du drömmer om att uppleva lite vildare natur än den man kan hitta i Skövdes parker och naturreservat, finns det ett land i världen som kan erbjuda mer av den varan än något annat: Australien. Om du faktiskt vill ta steget att flytta till Australien (från Skövde eller någon annan svensk stad) ska du kontakta Crown Relocations, som är specialister på utlandsflytter.

Rebecka