Spännande äventyrsbad i Skövde för unga

Skövde är en alldeles lagom stor liten stad som ligger precis mellan Vänern och Vättern i en mysig liten del av Västergötland. Här finns mycket kul att göra,

och kanske är platsen inte den typiska orten om man söker specialisttandvård men däremot är det en behaglig plats om man vill ha ett lugnt småstadsliv men med mycket saker att göra och uppleva.

Det finns både en stadspuls med en stadskärna som är relativt levande och pulserande, men i närheten finner man även det magnifika berget Billingen. Där finner man storslagna naturupplevelser, något som man även hittar vid Vallebygden som ligger alldeles i närheten. Det finns nästan alltid någonting på gång i Skövde, och i kalendern kan man hitta olika slags aktiviteter inom till exempel nöje, kultur eller sport året runt. Skövde är en modern stad som befinner sig i utveckling men som inte försakar eller bortser från sin spännande historia utan istället tar vara på den. Skövde är ett resmål som har väldigt många upplevelser att bjuda på, inte minst för de unga. Den som är ung i Skövde har både stadens mysiga småstadscharm och naturens lugn och vackra vyer samt spännande naturupplevelser inom räckhåll.

En sak som man kan göra i Skövde är att man kan bada i stadens trevliga bad, där det finns mycket att göra i det sköna plurret. Badet är ganska stort och kanske större än man förväntar sig för att vara i en relativt liten stad som Skövde. Badet i Skövde beskrivs som ett så kallat upplevelsebad och är en del av något som kallas för Arena Skövde. Arena Skövde är en slags anläggning där man även kan träna och njuta av solen utomhus.

Det finns mycket att ta del av, till exempel en undervisningsbassäng som håller 32 grader i temperatur och en motionsbassäng där man kan simma många längder som håller temperaturen 29 grader. Och så finns det en så kallad rehabbassäng där man kan försöka rehabilitera skador i det varma vattnet. vilket kan utgöra en mindre belastning på kroppen än om man tränar på land. Där är temperaturen 34 grader istället. Förutom motionsbassängen finns en liknande bassäng som istället kallas för en träningsbassäng, och är mer avsedd för intensiv simträning än motion. Där ligger temperaturen på 28 grader. För den som är mer sugen på att leka av sig lite i vattnet så finns det även något som kallas för vildfors eller (Crazy River) där man kan ta sig igenom olika forsar i ett äventyrligt vattenäventyr där vattnets temperatur håller sig så pass varmt som 30 grader. Dessa forsar är verkligen spännande att ta sig igenom och man får nästan känslan av ett vattenlekland eller en nöjespark.

Det finns även ett par roliga vattenrutschbanor som man kan åka omkring i, nämligen rutschbanan Turbo, rutschbanan Black Hole och Magic Eye. Man kan säga vad man vill om själva rutchbanorna, men anläggningen kan verkligen hitta på häftiga namn på sina åkattraktioner.

Det finns ännu fler spännande saker för unga att göra i Skövde, till exempel att jogga, spela tennis, skogsbada eller shoppa kläder. Caféer finns det också!

Rebecka