Att vara ung i Skövde

Det kan vara tufft att vara ung i dagens läge och du har kanske inte några vänner som du brukar umgås med efter att skolan slutat för dagen. Det finns sätt du kan träffa andra unga på och som är i samma situation som du.

Besöka fritidsgård

Har du inte varit på en fritidsgård tidigare kan det vara dags nu för att se vad gårdarna har att erbjuda. Det är ett perfekt sätt att träffa nya kompisar eller rent av ett ställe där du får prova på olika typer av aktiviteter som du aldrig testa annars. I Skövdes kommun finns det sju olika fritidsgårdar och någon av dem kanske ligger i närheten av där du bor.

Nyeport

Nyeport är möjligheternas hus och här kan du förverkliga dina drömmar. Dessutom får du möjligheten att prova olika häftiga aktiviteter. Nyeport är för unga mellan 13 – 25 år.

Flamman

Är en fritidsgård för dig som bor i Ryd och som ligger i centrumet. Fritidsgården är för dig som är mellan 13 -25 år. Dessutom får det inte förekomma några droger alls på gården.

Skultorp

Hos Skultorps fritidsgård är alla välkomna som är mellan 6 – 19 år. Du har möjligheten att testa olika roliga aktiviteter och självklart är det drogfritt på gården.

Contact

På fritidsgården Contact i Igelstorp träffar du andra unga. Går du i 6:e klass eller i högre klasser är du välkommen till att umgås i en mysig miljö och prova skojiga aktiviteter.

Källaren

I Timmerdala hittar du fritidsgården Källaren i källarlokalerna på skolan i Timmerdala. Här kan du spela biljard, pingis och TV-spel, fika och se på film, men framför allt hänga med andra i din ålder.

Lyan

I Stöpen finns fritidsgården Lyan och den hittas i uppehållsrummet på Stöpenskolan. Här kan du ta dig en fika, spela Tv-spel eller delta i annat kul.

Tidans mötesplats

Tidans fritidsgård är det allra senaste tillskottet för unga i Skövde. Här kan du skapa, baka och spela musik i deras studio. Du möter andra unga som du kan umgås med. Skulle det vara så att du har några idéer vad du och dina kompisar skulle vilja göra, kan du prata med gårdens personal.

Andra saker att göra

Känner du inte för att besöka någon fritidsgård kan du alltid prova någon sport av något slag som exempelvis ridning och får reda på hur du ska sköta en häst. Du kan skaffa utrustning hos Hestbolaget som har det mesta inom ridsport. Det finns självklart andra sporter och fritidsaktiviteter som du kan prova på. Ett annat effektivt sätt att träffa andra i din ålder är att gå med i någon förening, vilket gör att du kan träffa andra med samma intressen som du har. Under somrarna har Skövde kommun trevliga och spännande sommarlovsaktiviteter som du kanske vill testa, typ kollo, sätta färg på stan och nattfotboll, bara för att nämna några.

Rebecka