Aktiviteter som är gratis i Skövde

När pengarna är slut eller helt enkelt inte finns, är det tråkigt att känna sig tvingad att sitta inne och bli helt passiv och isolerad. Skövde är fullt av gratisaktiviteter som kan vara kul att göra, och som gör att tiden går lite fortare. Det finns aktiviteter där det är lätt att hålla i gång och även lugnare sysselsättningar. Dessutom går det att sysselsätta sig både inne och ute, beroende på humör och önskemål. Om vi börjar med inomhusaktiviteterna är Stadsmuseet med allt om Skövdes historia värt ett eller flera besök. Förutom historia om Skövde finns det nästan alltid någon tillfällig utställning mitt i museet. Skövde Kulturhus har konsthallen, biblioteket och konstmuseet. Konsthallen brukar ha utställningar, visa dans och film samt ha spelningar. På biblioteket hittar man böcker men de kan ha andra aktiviteter på gång. Glöm inte att det finns flera bibliotek runt om i Skövde! På konstmuseet finns det många sevärda tavlor och konstverk. De kan också finnas någon annan aktivitet på gång på kulturhuset, men det måste du hålla koll på via broschyrer eller hemsidan.

Gratis uteaktiviteter i Skövde

För den som gillar geocaching kan prova på “Hitta ut”, som går ut på att hitta checkpoints, med bokstäver, på olika svårighetsgrader med hjälp av en karta som delas ut av kommunen. Sedan är det frivilligt att registrera bokstäverna på deras hemsida, www.hittaut.se, där det delas ut olika priser bland annat. Finns i både Skövde och Billingen, och eftersom det är gratis att åka buss i sommar kan det bli många timmars olika bra aktiviteter runt om i kommunen. I Billingen finns också vanlig traditionell geocaching, med start på Ljungstorps bygdegård. Det finns såklart en massa badplatser runt i hela kommunen. Den närmast Skövde är Boulognersjön vid Boulognerparken. Åk ut till Aspö bondgård så kan det finnas en del saker att göra gratis där. Billingeleden är fin att vandra på, och det går också att ta med övernattningsgrejer för den som vill vara ute flera dagar. Vindskydd att sova i finns utmed leden. I centrum av Skövde ordnas konstvandringar och stadsvandringar, utan någon kostnad. Den som gillar musik kan gå på gratiskonserter i de olika kyrkorna.

När du tröttnar på att hitta på

För det första måste det sägas att Skövde är en skön kommun att bara hänga i. Det finns en hel del uteplatser som torget eller kyrkparken där det är helt perfekt att vara och titta på folk. Det finns som sagt en hel del att göra gratis i Skövde, men det finns ännu mer att göra för den som är beredd att betala lite. Hur kul är det inte att gå till badhuset och bada och basta till exempel? Men om pengarna tar slut, eller aldrig har funnits, och det finns ett visst sug efter att tjäna lite pengar, kan netjobs.com vara en bra hjälp, både för den som vill jobba i Skövde eller någon annanstans i landet. Jobb är ett bra sätt att hålla sig sysselsatt och träffa folk på, samtidigt som det rullar in pengar på kontot. Då blir det också dags att börja vidga sina vyer och upptäcka nya ställen i Skövde!

Rebecka