Att studera och bo i Skövde som ung

 

Om man är ung, bor i Skövde och har tänkt att stanna där ser marknaden för det mesta mycket god ut. Kommunens verksamhet har växt och frodats rikt de senaste åren och det sparas inte på krutet när det kommer till att satsa på skolor, välfärden, nya jobb och kultur.

Det finns ett flertal gymnasier att välja mellan. De populäraste är Västerhöjd, Plusgymnasiet och Kavelbro. Allt beror på vilken inriktning man vill välja. Är man intresserad av till exempel media och musik finns ett utmärkt program för det på Västerhöjd. Vill man plugga turism och resor finns ett bra program att söka på Plusgymnasiet, Det gäller att ta reda på vad det finns för alternativ som passar en själv.

Det pratas mycket om att det är svårt att få tag på lägenhet i Skövde på grund av bostadsköer. Det är självklart att en sådan stor kommun som Skövde använder sig av bostadskösystemet då det finns ett stort intresse för unga och vuxna att flytta till eller inom Skövde. Det fungerar som vilket system som helst. Den som har köat längst och har flest poäng har mycket större chans att få lägenheten som det visas intresse för än den som har mindre poäng och köat mindre.

Vill man ta en titt på bostäder finns dessa att se på till exempel Skövdebostäders hemsida. Man kan även ta sig en titt på Blocket och se vad som finns där.

Lägenheter i Skövde är inte billiga, ju mer centralt man vill bo, desto dyrare blir det. Man får vara förberedd på att kanske behöva dryga ut studentkassan lite med ett extrajobb. Som tur är finns det många lediga jobb att tillgå i Skövde och flera caféer, bensinmackar och restauranger söker extrapersonal året runt, detta även för dig som är under 18 år!

Rebecka