Matfestivalen i Skövde

 

Varje år i augusti går den legendariska Matfestivalen i Skövde av stapeln. När Matfestivalen grundades 1987 hette det Grill – SM, men bytte namn året efter till Matfestivalen. Precis som namnet avslöjar, är det maten som är i fokus under de två dagar som festivalen håller på.

Där samlas lokala producenter, restauranger och kockar för att med hjälp av sina matkunskaper ge besökaren en matupplevelse utöver det vanliga.

Festivalen är uppdelad i tre delar: I kyrkparken kan besökaren träffa representanter från olika restauranger, och samtidigt se okända som mer kända artister framföra låtar på scen. Det är centrum för maten, musiken och gemenskapen och perfekt för den som vill mingla runt och känna på Skövdes stadspuls!

De andra två delarna är Hertig Johans torg och Sandtorget. På Hertig Johans torg kan man köpa lokalproducerade och fräscha råvaror, samt få inspiration och tips till sin egen matlagning. Detta brukar vara den mest älskade delen av Matfestivalen.

På Sandtorget myllrar det av barn och ungdomar då det är där tivolit håller till. Där finns att spela på chokladhjul, köpa glass och sockervadd och åka läskiga karuseller!

Det är gratis att besöka Matfestivalen men vill man prova på något kan det kosta lite.

Rebecka