Shopping i Skövde

 

När man talar om Skövde, talar man ofta om vilka möjligheter för shopping som finns där. För den shoppingintresserade ungdomen finns det mängder av affärer och till och med köpcenter att titta in i. Något att notera är att det går stadsbussar till och från dessa köpcenter och det finns flera hållplatser att gå på bussar från. Bussförbindelserna i staden är mycket bra.

  • Commerce – Ett köpcentrum beläget på Hertig Johans Torg. Köpcentret har 50 butiker som varierar i storlek och utbud. Exempel på butiker som återfinns där är H&M, Glitter, Akademibokhandeln, Apoteket, LagerHaus, Teknikmagasinet, Clas Ohlson och Kappahl. Vill du sätta dig ned och ta en kopp kaffe finns ett Espresso House att gå till under samma tak. Det ligger i mitten av köpcentret på bottenplan och är omåttligt populärt, så se till att paxa en plats innan det är fullt där!

Skulle du bli hungrig har du några alternativ att välja mellan. Är hamburgare din grej kan du ta dig ett mål på McDonalds som ju är världens största snabbmatskedja. Är du sugen på en smörgås kan du ta dig till Subway, som ligger lite avsides från alla andra butiker men är lätt att återfinna intill Kappahls andra utgång. Vill du ha lite asiatisk mat kan du unna dig ett mål hos Spice and Rice, som ligget intill Teknikmagasinet och LagerHaus. Alltså shopping, fika och mat under ett och samma tak; kan det bli bättre?

  • Elins Esplanad – 28 butiker med något för alla. Maximal shoppingglädje! De som handlade hos Elins Esplanad för ett flertal år sedan minns nog köpcentrets namn som MaxiHuset. Verksamheten har dock växt och frodats mycket sedan dess och de bytte namn till Elins Esplanad. Köpcentret ligger lite i utkanten av Skövde City vilket faktiskt uppskattas mycket av besökarna, då det brukar vara glest med butiker någon annanstans än i centrum av kommuner. I köpcentret finns bland annat Gina Tricot, BR Leksaker, Ica Maxi, GameStop, Cubus och Skopunkten. Något för alla helt enkelt!
  • Stallsiken – Detta är en samling välkända butiker som får många besökare dagligen. Här återfinns bland annat Biltema, Media Markt, Elgiganten, ÖoB, Rusta och hamburgarrestaurangerna Max och Burger King. Perfekt för den som vill handla elektronik och välbehövliga saker till hemmet och samtidigt ta sig ett mål mat när allt är fixat!
Rebecka