Utelivet i Skövde

Trots att Skövde är en liten stad jämfört med Sveriges storstäder, behöver de unga i staden inte vara oroliga för att inte ha något att göra när mörkret smyger sig på – då öppnar nämligen stadens breda utbud av barer och klubbar.

Ingen natt på stan i Skövde är till exempel komplett utan ett besök till Bogrens salonger. Dessa salonger är egentligen ett samlingsnamn för flera olika uteställen, närmare bestämt Harrys, Bogrens, Silver och Taket. Det gör att alla kan hitta rätt ställe för just dem bland salongerna – ett bord med en öl på Harrys, den friska uteluften på Taket, eller de heta dansgolven på nattklubbarna Bogrens och Silver.

Nära Högskolan i Skövde hittar man den nyöppnade nattklubben Plateaux. Med sitt strategiska läge har den alla möjligheter att bli ett självklart tillhåll för studenterna i staden. Plateaux har en stor bakgård som alltid erbjuder bra möjligheter till att mingla och sippa drinkar i sommarnatten, men förutom det kan man vissa kvällar också njuta av livemusik och stora DJ-namn i klubbens lokaler.

Om man vill inleda kvällen i lite lugnare miljö kan man dock först gå till Restaurang Glädje, som mellan torsdag och lördag har en bardel som är öppen till klockan två på natten. Där kan man njuta av en drink eller två för att ladda inför dansgolvet på någon av Skövdes klubbar, eller börja kvällen ännu tidigare med en god middag vid något av restaurangens bord.

Om du själv funderar på att ytterligare bredda Skövdes utbud av barer genom att öppna en egen bar, ska du gå in på Ljustema.se. Där kan du bland annat fynda en snygg LED-strip till bardisken, för att skapa rätt stämning med belysningen i lokalen. Med rätt stämning är det bara att vänta på att de unga i Skövde ska börja ramla in genom dörren.

Rebecka